Un pumnal în inimă a simțit Nicoleta Grasu (63,48 m) în momentul în care principala ei adversară, croata Sandra Perkovic, a lansat aseară discul la 64,67 m chiar din tentativa finală. Nico a rămas cu un argint ce valorează aur pentru întreg sportul românesc.
Stă zece luni pe an în cantonamente la Snagov sau la Slănic Prahova, e gospodină, soție, mamă, iar în puținele ore libere merge de dragul băiatului la ultimul etaj al magazinului Unirea, la sala de jocuri. Pentru a-i face micuțului Ștefan pe plac, pentru a-i deveni adversar la fotbal de masă sau coechipier la jocuri de strategie. Asta va face Nicoleta și săptămâna viitoare, însă acum urmează cele mai importante 60 de minute din 2010. Tactica i-a ieșit
Șterge discul de talc ca pe o farfurie de picăturile de apă, își fixează punctul de plecare cu dreptul, ca și cum ar stinge un chiștoc de țigară și plimbă „placa” dintr-o mână în alta ca pe o minge de baschet. Se lasă în semigenuflexiune, pornește pirueta într-o viteză amețitoare și discul se înfige la 63,48 m! Chiar din prima încercare! E tot ce și-a dorit! O aruncare perfectă din prima! Următoarele sunt însă net inferioare și amenințarea își arată colții de pe banca Sandrei Perkovic. Croata de doar 19 ani i-a făcut zile fripte acum 10 zile la Paris, dar dinamovista i-a pus capac chiar din ultima tentativă. Oare se va repeta scenariul? Până la un punct din păcate! Instalată pe poziția secundă încă din prima rotație, Sandra dă lovitura de grație din ultima tentativă, dar nu-i bai, Nico are ultimul cuvânt de spus! Intră în cerc cu privirea în pământ, pare că și-a pierdut încrederea și nu mai atinge nici pragul de 60 m (58,34 m).
„Niciodată aur”
Iese prin labirintul de la zona-mixtă cu o mină ușor tristă, se oprește în fața ziariștilor, iar un britanic o chestionează pe tema elixirului tinereții. Flutură apoi tricolorul pentru ProSport, vărsându-și amărăciunea. „Sunt o ghinionistă. N-am luat niciodată aurul la CM sau CE. Tactica mi-a funcționat, am dat tare din prima, dar nu speram să scot atât de mult. Am vrut să progresez, dar din cauza efortului, picioarele nu m-au mai ascultat și am resimțit oboseala. În pauzele dintre aruncări, stăteam pe jos și mă rugam: „Dă, Doamne, să iau aur, dă, Doamne, să iau aur, …”
ROMÂNI ÎN CONCURS AZI
11:45 Alex Mihăilescu 110 m garduri, serii 13:30 Adelina Gavrilă triplusalt, calificări 13:30 Cristina Toma triplusalt, calificări 20:30 Atilla Nagy 400 m garduri, semifinale 20:40 Marian Oprea triplusalt, finala 21:50 Cristian Vorovenci 800 m, semifinale
Rezultate români:
Marți seara. 10.000 m (finala): Marius Ionescu – loc 21, 30:21,76. Ieri: 3.000 obst. (semifinale): Ancuța Bobocel – loc 4 în prima serie, 9:48,01, calificată în finală; ciocan (calificări): Bianca Perie – loc 4 în a doua grupă, 68,67 m, calificată în finală; 800 m (serii): Cristian Vorovenci – loc 4 în prima serie, 1:50,05, calificat în semifinale; 100 m (serii): Andreea Ogrăzeanu – loc 7 în prima serie, 11,78, a ratat calificarea; 400 m garduri (serii): Atilla Nagy – loc 4 în a doua serie, 50,31, calificat în semifinale. 400 m (semifinale): Cătălin Câmpeanu – locul 5 în seria a III-a, 46.43, a ratat calificarea
„Struțul” sare spre podium
În această seară, de la ora 20:40, Marian Oprea va concura în finala de la triplusalt, piteșteanul de 28 de ani fiind unul dintre favoriții la podium. Deși a revenit de curând după o accidentare, „Struțul” deține a șasea performanță a calificărilor (17,03m). „În finală va fi cu totul altceva, nu mai contează rezultatele din calificãri”, explică el. La ultima ediție a CE, la Goteborg, Marian a cucerit bronzul din ultima săritură.
Șimon sosește azi
Vicecampioana olimpică din 2000, maratonista Lidia Șimon, va sosi în Barcelona în cursul zilei de azi, cu o cursă de Frankfurt. Fondista stabilită în Colorado (SUA) s-a pregătit în ultima perioadă în Germania și e cotată ca una dintre vedetele probei care se va desfășura sâmbătă dimineață, de la ora 11:05. Tot în proba de maraton va lua startul și Daniela Cîrlan.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER